Lézervágás

Lézervágás professzionális kivitelezéssel!

Teljeskörű CNC szolgáltatásokat biztosítunk cégek és magánszemélyek részére egyaránt. 27 éves tapasztalattal rendelkezünk, ezért nyugodt szívvel ránk bízhatja a lézervágással kapcsolatos teendőket. Munkánkat elhivatottan, korszerű körülmények között, bővülő eszközparkkal felszerelt csarnokban végezzük. Rövid határidőn belül teljesíteni tudjuk azokat a feladatokat, amelyek lézerváságást igényelnek.

Mi az a lézervágás?

A lézervágás egy termikus vágási eljárás, ami egyben egy automatizált anyagszétválasztási technika, jellegénél fogva gőzölőgtető vágás. A fókuszált lézersugár olyan teljesítménysűrűséget nyújt, amelynek hatására az alapanyagok elolvadnak és elgőzölögnek a vágási résben, majd a keletkező fémgőzt gázsugár fújja ki. Lényegében egymást átlapoló lyukak sorozatával érjük el a folyamatos vágást. A lyukak közötti legkisebb rést hagyjuk meg, hogy az anyag ne tudjon újra összehegesedni. A lángvágással és plazmavágással ellentétben a lézervágást követően nincs szükség egyéb felületmegmunkálásra, a vágást követően nem szükséges más megmunkálási fázisra.

Lézerrel pontos, kimagasló minőségű megmunkálást tudunk biztosítani. Mivel a lézer nagyon jól alkalmazható a különböző fémek, akár az alumínium vágása során is, még speciális igények esetén is hatékonyan alkalmazható.

Egyedi alkatrészre lenne szüksége?
Tömegcikk gyártása miatt tartana igényt lézervágásra? Bonyolultabb formát szeretne vágatni?
Keressen minket bizalommal!

A határidők betartása mindkét esetben fontos. Ezért is bővítjük folyamatosan eszközparkunkat, hogy minden elképzelést teljesíteni tudjunk.

A lézervágás jellemzői:

 • Nagyfokú tervezési szabadság, kis hőhidak jellemzik.
 • Mechanikus érintés nélkül vágható az anyag.
 • Keskeny vágóréssel dolgozik.
 • A vágott felület kiváló minőségben áll rendelkezésre.
 • Előnyei a gyorsaság, pontosság és minőség.
 • Fémes és nemfémes anyagok vágására egyaránt alkalmazható.
 • Rugalmas, gyors technológiát ad a vágáshoz.
 • Összetett kontúrok vágását is végezhetjük vele.
 • Nincs szükség a vágott felület utólagos megmunkálására.

A lézervágás paraméterei:

Táblaméret: 1500x3000 mm.
Lemez típusok és a vágás vastagsága:
Acél – 25 mm, KO – 25 mm, Alu – 20 mm, Réz – 6 mm.

Mikor érdemes a lézervágás mellett dönteni?

 • Abban az esetben, ha fokozott minőségi követelményeknek kell eleget tenni.
 • Ha a pontosság különösen fontos.
 • Ha a megmunkálandó anyag közepesen vastag vagy kifejezetten vékony.
 • Amikor bonyolult formákat, keskeny hidakat vagy éles sarkokat tartalmaz a munkadarab.
 • Rozsdamentes acéloknál, ahol oxidmentes vágási felületeket akarunk elérni.

Gyakran szigorú elvárásoknak kell megfelelni, ahol adott, hogy a fém munkadarabot teljesen pontosan, minimális eltérés nélkül gyártsák le. Ilyenkor a lemezmegmunkálás kapcsán a lézervágással lehet a legpontosabb eredményt elérni, ez kétségtelen. Az alumínium, szénacél és tüzihorganyzott lemezek már maximális pontossággal, a lehető legkisebb anyagveszteséggel megmunkálhatók.

A Trumpf TruLaser 3030 lézervágó gép lehetőséget nyújt az egy darabos, valamint a nagytételű gyártásra egyaránt. Nagy sebesség mellett képes aprólékos vágást végezni. Komplex forma vágására is alkalmas, tehát gyakorlatilag szinte bármilyen formát képesek vagyunk a lézervágó géppel elkészíteni. Nagy előnye, hogy mert nincs fizikai érintkezés a vágófej, valamint az acéllemez között, így precízen megvalósítható a különböző körvonalak kialakítása úgy, hogy a munkadarab további részei terhelésmentesek maradnak.

Bármilyen igénye lenne, amely lézervágással megvalósítható, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérjen személyre szabott árajánlatot! Egyedi árajánlat rövid időn belül.